Apuvoimia ja -välineitä

 

Poikani kävi tuomassa monenlaisia tarvikkeita ja asensi niitä. Kaipasin jatkojohtoa, jolla saan pienen pöytätuulettimen järkevään paikkaan. Näillä helteillä siitä on ollut jonkin verran helpotusta. Systeri lähetti sopivan kokoisen ohuen pyyhkeen, josta hänellä oli hyviä kokemuksia helteen helpottajana. Pyyhe kosteaksi ja päähän kuin arabiturbaani ja siitä haihtuva kosteus viilentää päänuppia.

IMG_0329-normal.jpg

Rätti viilentää, kun vesi haihtuu siitä. Sama idea toimii kaljapulloa jäähdytellessä mökillä.

Sain toiset, pidemmät pihdit, joilla poimia tavaroita ja siitä on todella apua. Tämän kipsiepisodin jälkeenkin niitä ehkä tarvitsen asumiseen mutta ainakin roskien keräämiseen ulkona. Tärkeä lisä kämpän varusteluun oli IKEAsta ostettu baarituoli Stig, joka on juuri oikean korkuinen. Uskon että voin jopa kokata ja tiskata sen avulla. Tuoli maksoi 15€ mutta sen kokoamiseen meni lähes tunti, joten teetettynä työn hinta olisi ollut enemmän kuin palli. Pohdimme, mitä saakaan palkkaa sen osat pakannut kiinalaistyttö. Osat on tehnyt automaattikone, eli pallin tehdashinta on muutama euro.

IMG_0330-normal.jpg

Katso apupihdin terän muotoa. Yllättävä apu on pikku koukustakin siinä. Vehje kulkee mukana rollaattorissa, joka sekin on yllättävän hyvä käyttää. Baarituoli STIG ikeasta.

Onnekseni olin ottanut vakuutuksen, josta saan korvausta luunmurtumasta ja voin ostaa kotipalvelua alan firmalta tonnilla 3 kk aikana. Vakuutus oli alunperin Stockan kautta, nimike kai Stockmann moniturva, mutta kun halusin eroon siitä luottokortin kk-maksuista, sain maksaa sen suoraan yhtiölle. Firma on brittiläinen ACE. Tässä iässä kun ei enää saa matkavakuutusta ollenkaan, mutta britit ovat joustavampia, joten se melko kallis piti ottaa ja nyt se maksoi jo itsensä.

 

Vielä on sopimatta kunnallisen kotipalvelun antama apu ja käyntien määrä. Ainakin tarvitsen apua suihkussa käyntiin, koska kipsi pitää suojata vedeltä. Siksi poika toi 5cm leveää maalarinteippiä ja pari säkkiä siihen. Kaippa apusiskot nekin olisivat tuoneet, katsotaan nyt. Sairaalassa käytetään samantapaista teippiä, mutta sen ostaminen apteekista maksaisi maltaita, joten tyydyn halvempaan joka hyvin ajaa sen asian. Onneksi reidessä ei kasva karvoja, joten selviän ilman ihonsiirtoa. Vaikka samoilla konsteillahan naisilta karvoja poistetaan, ainakin vahalla.