Läppäritaso

 

Systeri oli ostanut kätevän sylissä pidettävän tason, jonka alapuoli on sopeutuva tyyny (sisällä kai kevytsoraa) ja yläpinta jäykähkö muovitaso. Maksaa IKEAssa jokusen euron, ehkä kympin luokkaa. Jalan alla pidän joskus Anttilasta löytynyttä kankaalla päällystettyä kuutiota, jonka mitat ovat noin 20x30x40 cm ja sitä voi siis käyttää tarpeen mukaan millä korkeudella haluaa.

IMG_0351-normal.jpg

Kuvat on otettu hellejakson aikana, joka selittää paidattomuutta. Tuolista on monta apua pöydän korvikkeena. On aina operaatio nousta rollan varaan ja hakea jotain. Yksin asuva kehittää kikkoja ja roskis on usein tarpeen.

 

Tämä muovitaso käy myös ruokapöydän korvikkeena vuoteessa tai tuolissa, mutta minä käytän nyt jalkavammaisena ja terveenäkin pääasiassa läppärin alustana. 

Kuvassa näkyvä tavarapihti on mallia, jota en ole nähnyt missään edullisissa putiikeissa, mutta sitä saanee ostaa vammaistarvikkeiden kaupasta, samoin kuin sukan vetolaitetta. Niissä kaupoissa vaan hinnat ovat kovin korkeita.

IMG_0347-normal.jpg

Kipsi on nykyään musta hartsipaketti. Se kestäisi vettä, mutta vettä ei saa päästää kipsin sisään, jossa pehmusteet kastuvat. Kipsn yläreuna estää saamasta hyvää asentoa tuolissa ja pytyllä.

 

Olen huomannut monesti, että meillä ”ei niin näppärillä atk:n käyttäjillä” eli koulunsa ennen digiaikaa käyneillä on väärä mielikuva esim. Facebookin käytöstä. Sinne voi mennä katsomaan mitä tahansa sivua liittymättä mihinkään tai avaamatta ”tiliä”. Panen tähän linkin sivusta, jota itse myös päivitän parin muun kanssa. Käy kurkkaamassa, ei se vaadi mitään erityistä taitoa. Näillä sivuilla on usein tärkeää infoa jonka saa kätevimmin juuri sieltä. Kun näppää otsaketta "seuraa" saa samalta sivulta sähköpostiinsa tietoa aina kun sitä sinne joku kirjoittaa. Näin jonkin yhdistyksen tms asioista pysyy kärryillä.

 

https://www.facebook.com/vihdinluonto