Taloyhtiössä on ollut kaikenlaista menossa ja mun kämpässäkin on tarvittu huoltomiestä. Katolla jo toinen, mahdollisesti jopa kolmas huippuimuri on kuluttanut laakerinsa loppuun ja pitää meteliä. Äsken kävi huoltomies vaihtamassa hanan, joka on ollut jäykkä jo kuukausia sekä teki jotain suihkun hanalle, josta alkoi toissailtana hiljalleen tiputtaa vettä. Aluksi vain ihmettelin ääntä joka pisaroista syntyi, mutta sitten oli pakko nousta rollaan nojaten sängyltä ja käydä tarkistamassa. Se tippuminen kyllä sitten lakkasi itsestään, mutta eihän se normaalia ole.

 

Apuenkelini Satu ei saanut lämpöpatterin hanaa kääntymään, kun alkoi kelit viiletä ja halusin lämpöä kämppään. Nyt kun talkkari oli paikalla, pyysin katsomaan ja ihmetykseni oli suuri, kun hän väitti että hana oli auki. Lisäksi pyysin tarkastamaan seinän ventiilin ja hän keksi sen aukaisun mekanismin, irrotti kannen ja putsasi suodattimesta paksuimmat pölyt. Nyt tiedän miten sulkija käyttäytyy ja osaan säätää ilmantuloa, jos sitä enää muistan myöhemmin. Siksi kirjaan sen tähän: Vedä sisään = sulki, seinää päin = auki ja puolivälillä puoliksi.

 

Omaa huoltoa kävi tarkistamassa fysion terapeutti ja toi uuden tavarankäsittelyn apupihdin, kun edellisen mekanismi petti. Aika hempulaa oli muovinen sulkijan kahva, joka katkesi käytössä ja peli meni virattomaksi. Kun olin ilman pihtiä kolme päivää, se osoitti miten tarpeellinen pihti on joka päivä ja monta kertaa. Roskapihti, jossa on pitkä varsi, mutta heikko puristus ja kehnompi ote, ei pelaa ollenkaan yhtä hyvin. Kelpaa vaan nimensä mukaiseen toimintaan. Esim. sillä oli vaikeampi nostaa toinen lattialta, mutta pikkupihdin leukojen muoto pelasi toisinpäin hyvin.

pihti%20002-normal.jpg

Keltainen pihti on ostettu Biltemasta, hinta 4€, mutta sopii vain roskien poimintaa siivouspäivänä.

 

Paketoitu jalka hilseilee, koko koipi ja myös jalkaterä joka ei ollut kipsin sisällä. Sitä on pitänyt joka suihkun jälkeen rasvata, mutta sitähän ei itse taivu tekemään vaan siihen tarvitaan hoivaavat kädet. Kumma kyllä jalka ei ole kutissut tuen sisällä ihan niin kauheasti kuin pelkäsin ja moni pelotteli.

Vaikka mulla on pehmustettu tuoli, olen joutunut lisäämään tyynyjä alle, kun iltapuolella alkaa kannikat puutumaan. Kipsi ja ortoosi pakottaa retkottamaan tuolin etureunalla ja siksi tarvitaan paksu tyyny myös selkänojaa vasten.

 

Selkä joskus antaa merkkejä kun nousen rollan varaan ja taisin jo mainita, että raskasta työtä vuosikymmeniä välttäneet kätöseni ovat saaneet paksut känsät kämmenpohjiin, peukalon juureen, jossa niitä ei juuri normaalisti ole. Tulevat nojaamisesta rollaan.