Murtumia

 

Tämä on uuden blogin ensimmäinen juttu.

 

Mursin sääriluuni jättipalsamin kitkentätalkoiden rääppiäisissä, jossa viimeistelin edellisillan töitä samalla suunnitellen jatkoa. Siinä pusikossa rämpiessäni jalkani takertui johonkin ja lensin turvalleni. Pahaksi onneksi siinä oli maassa kivi, johon oikea polveni kolahti. Onneksi sattui vierelle isompi kivi johon saatoin nojata, mutta ponnistus siihen nojaamaan kertoi, että jokin on rikki kun sattui vietävästi. Toinen onni oli että oli puhelin taskussa ja siinä riittävästi voimaa ja soitin heti 112 ja tilasin ambulanssin.

 

Erilaisten vaiheiden ja odottelujen jälkeen, ensin Nummelan terkkarissa ja sitten Lohjalla, koska siellä on enemmän osaajia ja laitteita, sain tutkimusten jälkeen hoidon. Polvesta piti näet ottaa magneettikuva, kun röntgenkuva ei ollut ihan selkeä. Onneksi päätelmä oli, ettei tarvitse leikata kun luupalat ovat siististi paikoillaan. Kipsattiin, mutta uudella tekniikalla, mustalla verkolla jossa kovitteena on hartsi. Kätevää tehdä ja lopputulos on kevyempi kävellä, kunhan siihen asti pääsen.

IMG_0304-normal.jpg

Huomaa turvotus polvessa. Kipsin alle asetellaan huopakerros pehmentämään. Jalan asento ei ole ihan suora vaan 5 asteen kulmassa.

 

* * *

 

Lohjan sairaalasta passitetaan kiiruusti oman kunnan hoivaan ja taas mentiin kolmatta reissua piipaa-autolla, mutta ei sentään pillit päällä. Pari yötä ehdin olla Lohjalla HUS:in hoivissa ja sain tuntumaa eri putiikkien toimiin ja ruokiin. Lohjalla oli parempi ruoka, mutta hoiturit ovat ihan kivoja kaikkialla. Pitkä koko jalan kipsi on hankala suojata suihkuun mennessä ja kepeillä on aika könkkäämistä, joka pitää harjoitella. Voimat vaan on paljon vähentyneet nuoruuspäivistä ja osoittaa, että vanhojen pitäisi enemmän käydä salilla. Olen sitä kuitenkin vierastanut, vaikka pari kertaa kokeillutkin.

 

* * *

 

Kauan on kesällä 2014 lämpöä odoteltu ja nyt kun sitä saatiin, tulikin kovat helteet. Lämpöennätykset paukkuvat harva se päivä ja hiki valuu 28-30 asteessa. Uimiset jää tältä kesältä tyystin, vaikka muistelin juuri, että en kyllä käynyt järvessä viime kesänäkään.