Rollaattorit

 

Olen tehnyt rollaattoristani liikkuvan konttuurin, pakosta. Siinä kulkee mukana sakset, kamera-läppäri kaapeli, känny pussissa, selänraaputin, pari lääkettä, 2 silmälasit ja niiden puhdistuspyyhe. Myös on lastissa tv-opas, paperipyyhkeitä, pyykkipoika, käsien voimailupuristimet ja tietysti tavarapihdit. Jos olisi paremmat mahdollisuudet kuljettaa, siinä olisi varmaan muutakin. Rollasta puuttuu juomateline ja pikkutavaroille läpinäkyvä muovitasku monin lokeroin.

IMG_0339-normal.jpg

Huomaa hammastikku, jota tarvitsen joka aterialla. TV-lasit roikutan jarruvaijerissa ja lukulasit roikkuu nauhastaan kahvassa. Kumpikaan ei sattunut kuvaan. Penkin alla olisi hyvä paikka muovikotelolle, johon saisi kynsiviilan ja käsivoiteen tapaisia pikkutavaroita ja ne hammastikut. Tartuntapihdille pitäisi ehdottomasti olla pidike rungossa, nyt se pitää asetella rollaan ettei putoa, koska sitä tarvitsee usein. Kännykotelo oikealla on turhan iso, kun sopivaa ei ole. Varpaat tulee joka kuvaan kun jalka sojottaa suorana.

 

Ajattelin ensin, että otan yhteyttä rollan valmistajaan tai useampaan ja esitän yhteistyötä tuotekehityksessä. Arvaan nimittäin, että yksikään tuotannossa mukana oleva ei ole pitänyt jalassaan kipsiä 10 viikkoa. Eihän kukaan jalkaansa tahallaan riko – mutta olisi voinut tuotekehittelyn vuoksi pitää muutaman päivän irrotettavaa tukea, joka ajaa saman asian. Samasta syystä pitäisi arkkitehti komentaa muutamaksi päiväksi vuodepotilaaksi ja ottamaan suihku pyörätuolipotilaana ennen kuin saa suunnitella sairaalan pesutiloja. Ne ovat ihan ala-arvoisen ahtaita ja epäkäytännöllisiä terkkareissa ja sairaaloissa.

 

Katsoin netistä haulla rollaattorit ja sain huiman joukon ulkomaisia ja fiksuja kärryjä. Ensimmäisten joukkoon ei mahtunut yhtään kotimaista. Eivät siis osaa tuotekehitystä eikä markkinointia?

 

Parhaaksi nopealla perehtymisellä valitsin kai belgialaisen vehkeen, josta parilla lisäkappaleella ihan hetkessä taikoo kohtuuhyvän pyörätuolin. Olisi hyvä värkki vammaisen ulkomaan reissuille jossa kyllä tarvitaan apuvoimaa kuskaamaan. Hintaa laitteella noin 800€. Samaa hintaa pyysi ruotsalainen valmistaja, jolla on tuotannossa useita malleja, jopa golfkärry versio, n. 800€. Tavallisia rollaattoreita oli paljon, nerokkaita ratkaisuja pakata rolla pieneen tilaan ja halvin niistä reilusti alle satasen. Mun käyttämän kotimaisen hinta heiluu päälle 200€ ja tästä siis puuttuu kaikki arkea helpottavat apuvehkeet.

 

Kaikista tärkeimpänä pidän koteloa kännykälle, jotta ongelmatilanteessa saisi apua. Juomalle pitää olla pidin ja koukkuja mihin ripustaa muuta. Toinen huipputärkeä apu on tavarapihti, jolle pitäisi olla pidin. Kaikki tosi helppoja toteuttaa, kunhan vaan hoksaa.