Kävelemisen "riemu"

 

Sinne jäi ortoosi Lohjan fysioon

Aika hentoa oli nämä ensi askeleen riemut, sillä kun nousi vähäisellä tuella tuolista, huusi polvinevel kipua. Lääkärin mukaan ihan normaali tilanne. Kun jalka on ollut vähällä liikeellä, rajoitettu liikerata, joutuu nivelen jänteet tai mitä niitä on nivelsiteitä onkaan, laiskaan tilaan ja lyhenevät. Vasta normaali liikkuminen saa ne venymään ja siksi sattuu.

 

Mulla jalka taipuu kasaan vain noin 90 astetta ja se on liian vähän normaaliin oloon. Siksi sain ohjeet kinnittää polven jänteitä pakolla vetämällä jalkaa koukkuun ja pitäen sitä 10-20 sekuntia. Toinen harjoite on nostaa tuolilla jalkaterää koukkuun ja koipi suoraksi ja pitää siinä kirralla muutamia sekunteja ja sitten vähitellen pidempään aina 10 sek asti.

 

Kolmas oli tutun harjoitteen tapaan, ensin sängyllä maaten ja nyt tuolilla istuen nostaa koipi suoraksi ja jännittäen jalkaterää polven suuntaan ja vuoroin oikealle ja sarjaa vaihtaen vasemmalle ja nostaen jalkaa kuvitellun isohkon pallonpuoliskon yli ees-taas. Ja tätä monta kertaa päivässä ja kymmeniä kertoja kerrallaan. Sillä saa jytyä reisilihakseen, joka on ollut pitkään toimettomana.

 

Fillarilla ajaminen olisi suotavaa ja sitä yritän taas kun menen talveksi etelään. Siitä saat selkoa toisessa blogissa KAAMOSTAPAKOON. Selostan siellä myös matkaa lentokoneessa alkaen 22.10.2014. Suuntana Egyptin Luxor. Sain "luvan" reissuun ja hyvää hyrinää aikeesta ottaa kyynärsauvat kaiken varalta.