Irrotettava "kipsi" eli ortoosi ei ole kunnolla suunniteltu. Siinä on 4 suljettavaa hihnaa, joiden säätö on pielessä, selvä suunnitteluvirhe. Seuraus on se, että pohkeeseen on painunut kuoppa. Soittelin havainnon jälkeen kotiutustiimin hoiturille, joka siirsi neuvojen antamisen "omalle" fysiolle eli Marille, jolta nyt odottelen ohjeita siitä, olisiko parempi ja syytä ottaa ortoosi pois päiväksi ja pitää vain öisin.

Ortoosin riisuminen ja pukeminen on oikein operaatio, sillä en itse saa sitä auki tai kiinni.  Alin hihna kun on nilkassa ja tiukka,  en taivu siihen asti. Aamulla tapasin käytävällä sattumoisin talossa usein pyörivän hoiturin, Karviaisen eli taikuntayhtymän kotihoivaan, joka sitten suostui auttamaan. Jotta voisin saada saman avun aamuin-illoin, pitäisi asia hoitaa virkatietä. Työnjohtaja tulisi ensin arvioimaan tilanteen. Kun arvaan, että seuraus olisi muutaman kympin maksu taksan mukaan, en viitsi mokomaan ryhtyä. Tulisi viranhaltijan tehdä päätös ja sitten byrokratia katsoisi tulotason mukaisen maksun, ja kuntayhtymä laskuttaisi. Mieluummin pyydän kotienkeli Suvilta avun, näinä viime päivinä.

Olen harvakseltaan käynyt talon pitkällä käytävällä verryttämässä koipea ja saamassa tuntumaa kyynärsauvoihin. Kämpässä on lähes pakko liikkua rollan varassa, koska aina on jotain tavaraa siirrettävä ja se käy vain rollaattorilla. Sauvoissa kun ei ole laskutilaa.